soleil gites pyrenees stouet location
BEZOEKEN
meuble de tourisme hautes pyrenees gites stouet
Pyrenees gites
Bandeau montrant la vallée d'Argeles Gazost
nos gites au printemps
Bezoeken
  français english espanol allemand neerlander

Het station van Hautacam, gelegen op 7 km van onze gîtes, is een winter-/skistation op een gemiddelde hoogte van 1500/1800 meter, op 14 km van Argelès-Gazost, nabij een kruising van geweldige landschappen te midden van de Pyreneeën (Lourdes, Cirque de Gavarnie en Troumouse, Cauterets, Pont d’Espagne, Val d’Azun etc….).
Gemakkelijke toegang tot een fantastisch panorama van waar u kunt zien de hoogste toppen van de Pyreneeënbergen (Pic du Midi, Vignemale, Brèche de Roland, Mont Perdu, Le Casque, Le Marboré, L’Ardiden, Le Lys, Le Viscos, Le Cabaliros, Le Pibeste en zovele andere toppen)! Het is een bevoorrecht gebied om de bergen zowel in de zomer als in de winter te ontdekken.

Het gebied kent 26 km aan pistes met twee hellingen waarvan 6 groene, 5 blauwe en 3 rode en beschikt over 9 skiliften. Het biedt u een scala aan dromen, tussen bossen en uitzichten, aangeboden door amateurs in de sector Cardouet, ideaal voor zowel beginnelingen, de kleintjes, tot aan de sector Naouit voor de meest gevorderden. Ideaal om als gezin te skiën  vanwege de vele diverse gemakkelijke toegangen. U zult genieten van de afdalingen tussen de dennenbomen te midden van de bergen van de Pyreneeën.

Instructeurs van de Franse skischool (l’Ecole de Ski Francais, ESF) zullen u cursussen aanbieden alpineskiën, snowboarden, telemark (vanaf 3 jaar). De beste manier om het skiën te leren en/of het te perfectioneren…..Om vervolgens de beste pistes te verkennen. Waarom niet eerder geprofiteerd van de adviezen van een professional?

Voor de prijzen van hun lessen (privé, collectief, stages….), neem direct contact op met 05.62.97.20.97.

Het station beschikt eveneens over een panoramische piste om te langlaufen, lengte 15 km. Bij heldere nacht is het mogelijk om de lichten van Biarritz te zien en de lichten van de agglomeratie van Toulouse. Bij mooi weer kunt u de bergen van de Cantal aanschouwen.
Tevens zijn er mogelijkheden om te sleeën. Talrijke sportieve activiteiten en ontspanning worden u voorgesteld in de zomer, zoals wandelingen, (trek-)tochten, parapente/parachute springen en mountainbiken.

 

Tussen traditionele schuren, bewaarde dorpen ligt Hautacam in een landelijk gebied dat zijn flora en fauna beschermt, vredig en rustig, is ideaal om als gezin te verblijven om met de kinderen het plezier te ontdekken van de sneeuw in de winter of te wandelen in de zomer. Het meer
‘L Isaby’ is makkelijk toegankelijk, 40 minuten wandelen vanaf de Hautacam. Naar het meer  Lac Bleu (Blauwe meer) wandelen duurt 5 uur.

In november 2007 werd een exclusief concept gestart dat het mogelijk maakt om ‘te sleeën het gehele seizoen door’! Uniek in de Pyreneeën, dit sleeën het hele seizoen door, uitgerust om te functioneren zowel in de zomer als in de winter, in een gesloten circuit, 860 meter afdalen op een parcours met bochten met een schitterend uitzicht op de vallei van Argelès-Gazost biedt onvergetelijke sensaties voor zowel klein als groot!

Voor informatie kunt u terecht bij het skistation Hautacam, 05.62.97.10.16 en het VVV van Argelès-Gazost, 05.62.97.00.25. Eveneens kunt u terecht bij het VVV van Lourdes op 05.62.42.77.40

Gite "Le Viscos" Gîte "Le Gabizos" Gîte "Le Nerbiou" Gîte "Le Cabaliros"

Retour